Eieren “koken” in de airfryer?

Koken is uiteraard het verkeerde woord, maar een lekker eitje naar jou wens uit de airfryer is echt mogelijk. En een eitje bij het ontbijtje is natuurlijk super lekker!

Zorg dat de eieren die je gaat gebruiken op kamertemperatuur zijn en prik er één gaatje in, zodat ze heel blijven tijdens het bereiden. Je airfryer hoeft niet voor te verwarmen, om een eitje te  “koken” en een broodje af te bakken.

Bereid je alleen eieren?

Dan zet je je Airfryer op 120 graden Celsius

  • 10-12 minuten voor een perfect zacht eitje
  • 12-15 minuten voor een perfect hard eitje

Airfryer op 180 graden voor ei met broodje!

  • 08 -10 minuten voor een perfect zacht eitje
  • 10 – 12 minuten voor een perfect hard eitje

Verplaats de eieren tijdens het proces wel 1 of twee maal, zodat het resultaat mooi egaal is!

En let op ze zijn heet! Laat de eieren schrikken in koud water! Dit zorgt dat het stollingsproces stopt en de eieren makkelijker te pellen zijn.

Probeer gewoon eens welk resultaat het beste bij jou past en of de tijden ook voor jou hete lucht friteuse, je airfryer, kloppen, maar samen met een broodje afbakken is het een snel ontbijtje!