Eitje liever gebakken uit de airfryer?
Een eitje bakken in je airfryer kan natuurlijk ook!
Voordeel van bakken in de airfryer: je hebt geen olie of boter nodig! En dat maakt je gebakken eitje beter voor de lijn. In de koekenpan gebruik je gemiddeld 50 – 80 calorieën aan boter of olie ( eetlepel olijfolie is 80 calorieën). Een eitje is ongeveer 64 calorieën per 50 gram. Blijft je eitje toch een beetje op de bodem van het schaaltje plakken, gebruik dat een beetje oliespray of een siliconenvorm.
Benodigdheden:
- Airfryer
- Stroom
- 1 ovenbestendige schaaltje (Ø10 cm) of siliconen vormpje
Per persoon heb je nodig:
- 1 ei
- Plakje kaas of spek
- Peper en zout
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius
- Breek vervolgens voorzichtig een ei boven het hittebestendige schaaltje
- Probeer de eidooier heel te houden (Niet dat dat voor de smaak echt uitmaakt, maar het staat gewoon mooier)
- Voeg eventueel een plakje ham, kaas of spek toe!
- Bestrooi je ei daarna naar smaak met peper en zout
- Wanneer de airfryer warm is, zet je het schaaltje erin
- Bak het ei 6 minuten voor een zachte eidooier of 8 minuten voor een volledig gestold ei
Probeer gewoon eens welk resultaat het beste bij jou past en of de tijden ook voor jou hete lucht friteuse, je airfryer, kloppen! Pas op wanneer je je ei uit de airfryer haalt, want het schaaltje wordt natuurlijk ook heet!