- Chili con Carne
Ingrediënten:
- 300 g gehakt
- 1 blik kidneybonen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, peper/zout
Bereiding:
Alles in de slowcooker. 6-8 uur op laag. Serveer met brood of rijst.
- Kip met Paprika en Ui
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 2 paprika’s in reepjes
- 1 ui in halve ringen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tl oregano, peper/zout
Bereiding:
Alles in de slowcooker. 4 uur op hoog of 6 uur op laag. Lekker met couscous of rijst.
- Aardappelstoof met Kaas
Ingrediënten:
- 5 vastkokende aardappelen, in blokjes
- 1 ui
- 100 ml kookroom
- 100 g geraspte kaas
- Zout, peper, tijm
Bereiding:
Alles erin, goed mengen. 5 uur op laag. Eventueel afwerken met extra kaas.
- Vegetarische Bonenschotel
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten
- 1 blik linzen
- 1 courgette, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- Komijn, koriander, paprikapoeder
Bereiding:
6 uur op laag of 3 uur op hoog. Heerlijk met pitabrood of rijst.
- Pulled Pork (kampeerstijl)
Ingrediënten:
- 500 g varkensschouder
- 1 ui
- 200 ml barbecuesaus
- 1 el appelazijn
Bereiding:
Alles erin. 8 uur op laag. Met wraps of broodjes.
- Pasta met Rode Saus (laatste 30 min pasta toevoegen)
Ingrediënten:
- 1 pot pastasaus
- 1 ui
- 200 g rundergehakt
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- (Laatste 30 min: 150 g pasta + water)
Bereiding:
Pasta pas toevoegen als saus heet is. In totaal: 5 uur op laag.
- Kokoscurry met Groenten
Ingrediënten:
- 1 blik kokosmelk
- 2 aardappelen, in blokjes
- 1 wortel
- 1 courgette
- 1 el currypasta
Bereiding:
Alles in de pot, 6 uur op laag. Serveer met naan of rijst.
- Kip in Pindasaus (Satéstijl)
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 3 el pindakaas
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- 100 ml kokosmelk
Bereiding:
Alles in de cooker. 5 uur op laag. Lekker met rijst of noedels.
- Mexicaanse Bonenwrapvulling
Ingrediënten:
- 1 blik zwarte bonen
- 1 blik mais
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 tl tacokruiden
Bereiding:
Alles 4 uur op laag. Serveer in wraps met kaas of salsa.
- Appel-Kaneel Ontbijt (of dessert)
Ingrediënten:
- 3 appels in stukjes
- 1 el kaneel
- 2 el honing
- Handje havermout
- Klein beetje water
Bereiding:
Alles mengen en 3 uur op laag. Lekker warm als ontbijt of toetje.
Extra tips voor kamperen:
- Gebruik voorgekookte bonen/blikgroenten.
- Snij en vries ingrediënten thuis in porties in (voor een koelbox).
- Neem een kleine slowcooker van 2-3 liter mee.
- Koppel aan een campingstekker met voldoende vermogen (minimaal 250W nodig).
BOODSCHAPPENLIJST VOOR 2 PERSONEN – 10 SLOWCOOKERMAALTIJDEN
Vlees & Kip
- 400 g rundergehakt
- 2 kipfilets (±300 g)
- 2 kippendijen of extra kipfilet (voor saté)
- 500 g varkensschouder of procureur (voor pulled pork)
Ingeblikte producten
- 3 blikjes tomatenblokjes (400 g)
- 1 blikje maïs
- 1 blik kidneybonen
- 1 blik linzen
- 1 blik kikkererwten
- 1 blik zwarte bonen
- 1 pot pastasaus (500 g)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
Zuivel & Eieren
- 100 g geraspte kaas
- 100 ml kookroom (of slagroom, werkt ook)
- 1 ei (optioneel voor ontbijt of bij pasta)
Groenten & Fruit
- 5 aardappelen (vastkokend)
- 3 uien
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 1 wortel en 3 appels
- 3 appels
Kruiden & Smaakmakers
- Knoflook (2 teentjes)
- Oregano (gedroogd)
- Komijn
- Paprikapoeder
- Kerriepoeder of currypasta (mild of pittig)
- Kaneel
- Peper & zout
- Italiaanse kruiden
- Tacokruiden of chilipoeder
Sauzen & Overige smaakmakers
- 1 kleine fles barbecuesaus
- 1 pot pindakaas (liefst naturel)
- 1 klein flesje sojasaus
- 1 klein potje honing
- 1 el appelazijn
Brood, wraps & granen
- 4 wraps
- Brood naar keuze (voor bij chili en curry)
- 150 g pasta
- 100 g havermout
- Rijst (ongeveer 400 g totaal voor 3-4 maaltijden)
- Eventueel couscous (150 g)